Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Basis

 Dit is een reactie op vraag 21439 
Ik begrijp het niet zo goed:
waarom vermenigvuldigd u met 3?
Kan het niet gewoon:
a=1l+2m
b=3l-4m
Is dit ook niet mogelijk via Cramer? Heo zit het dan precies in elkaar?
Is het niet: l=k.[a, 2; b, -4] (maar dit is volgens mij niet de juiste methode bij het berekenen via Cramer)...

Mijn excuses voor het ongemak...

Anne
3de graad ASO - zaterdag 13 maart 2004

Antwoord

Ik vermenigvuldig met 3 om de simpele reden dat ik daarmee in beide vergelijkingen 3l krijg. Door vervolgens een aftrekking te doen, ben ik die 3l kwijt.
Dit is niets anders dan de methode waarmee je het snijpunt van 2 rechte lijnen bepaalt.
Ik had de eerste vergelijking ook met 2 kunnen vermenigvuldigen, daarna beide optellen en de 4m was weggevallen.
En die regel van Cramer? Waarom zo moeilijk doen (nog afgezien van het feit dat ik dan hééél diep moet gaan nadenken hoe dat precies ging...)

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 13 maart 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics