Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Radialen of graden?

 Dit is een reactie op vraag 21079 
Het verschil is wel dat p een verhouding is, onafhankelijk van de gekozen dimensies, terwijl de graden min of meer 'bij afspraak' gelden. De getallen die je als uitkomst krijgt zijn natuurlijk anders als je p i.p.v. 180 invult. Twee fraaie toevoegingen:
  • De formule van Euler: eip = cos(p) + i·sin(p) = -1 Þ eip + 1 = 0. Hierin komen dus vijf belangrijke getallen voor: e, i, p, 1 en 0.

  • Het mirakel van Euler: ii = e-p/2

Vincen
Iets anders - vrijdag 5 maart 2004

Antwoord

Ja, met complexe getallen sta je soms voor mooie verrassingen.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 5 maart 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics