De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Leesbaarheidsformules

Douma heeft zijn leesbaarheidsformule afgeleid uit de formule van Flesch: G=206,84-85W-1,02Z
Hij paste de formule aan,omdat het engels minder woorden heeft dan ht nederlands. Leg daarmee het verchil uit tussen beide formules.
De formule van Flesch is: G=206,84-77W-0,93Z

Loesje
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 15 maart 2002

Antwoord

Neem W=1,5 en Z=10 dan zou volgens de formules een Engelse tekst makkelijker te lezen moeten zijn dan een zelfde tekst in het Nederlands. Afgezien of het inderdaad zo is, vind ik de formulering 'dat het Engels minder woorden heeft' te vaag om daar iets zinnigs over te zeggen!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 15 maart 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3