De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De differentiaal

Hallo ik ben een student chemie aan de Hoge school Rotterdam en ik heb eeb vraagje.

In mijn module staat de volgende vraag:

R = V/I Bepaal dR/dI

(R in Ohm, V in Volt en I in Ampere)

met als uitkomst : dR/dI= -(v/I2)

Ik snap alleen niet helemaal hoe mijn leraar aan deze uitkomst is gekomen.
Wel weet ik dat de uitkomst met behulp van:
(F/g)= (f'g-fg') / g2 te verkrijgen is

Kunnen jullie mij misschien tot een oplossing helpen.

Alvast bedankt,

Jeroen

met als uitkomst

Jeroen
Student hbo - dinsdag 24 februari 2004

Antwoord

Omdat er dR/dI staat, moet je de letter V als een constante beschouwen.
Schrijf de formule nu eens als R = V.I-1.

Differentiëren geeft dan dR/dI = V.-1.I-2 en dat is wat je leraar heeft gedaan.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 24 februari 2004
 Re: De differentiaal 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3