Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Grafiek klokfunctie

Hallo,

ik moet voor een taak de grafiek tekenen van de klokfunctie van Gauss e-x2.
Ik heb de waarden (van -20 tot +20) berekend met Excel . Hoe zet ik nu best deze getallen op mijn grafiek (want sommige getallen zijn zo klein of heel groot) ?

Pieter
3de graad ASO - donderdag 29 januari 2004

Antwoord

Omdat het hoogste punt op niveau 1 ligt, kun je op de y-as daar bijvoorbeeld 10 cm voor uittrekken.
Langs de x-as heb je aan het stuk van bijvoorbeeld x = -3 t/m x = 3 genoeg. Daarbuiten zijn de functiewaarden veel te klein om er iets zichtbaar van te maken. Neem daarbij bijvoorbeeld 2 of 3 cm per eenheid, zodat de grafiek mooi breed wordt.
Bereken ten slotte ook nog wat waarden bij x = -2,5 en x = -1,5 enz. en dan krijg je volgens mij best een redelijke grafiek.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 29 januari 2004
 Re: Grafiek klokfunctie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics