To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Raar bewijs

 Dit is een reactie op vraag 19512 
Ik zie inderdaad dat als het stelsel daadwerkelijk orthonormaal is, dat de stelling klopt, maar waar kan ik dan aan zien dat het inderdaad ortonormaal is, want dat wordt niet gegeven.
Groet, Erik

Erik
Student universiteit - dinsdag 27 januari 2004

Antwoord

Hoi,

Zoals je zelf opmerkte staat of valt de eigenschap met de voorwaarde dat |u|2+|v|2=2. Eén typisch voorbeeld hiervan is wanneer |u|=|v|=1, wanneer we dus een orthonormaal stelsel hebben... In het algemeen geldt volgens mij deze eigenschap niet in orthogonale stelsels... Een tikfout in de opgave volgens mij...

Groetjes,
Johan

andros
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 27 januari 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics