De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Voor welke waarde van p (correct dit keer :) )

Oeps, ik had een fout gemaakt in mijn vorige vraag, dus vandaar nog een keer mijn vraag :) :

Men heeft een fuctie: y = e^(0,5·x)/ x

De vraag nu is: voor welke waarden van p heeft de grafiek twee snijpunten
met de lijn y = p.

...................................................

Ik kom uit op y = 1/2e = p
maar het antwoordenboek zegt van y = e = p

JOchem
Student hbo - dinsdag 27 januari 2004

Antwoord

Het minimum van de functie tref je aan bij x = 2 met waarde 1/2e.
Voor horizontale lijnen die hoger liggen dan de lijn y = 1/2e snijden de grafiek van f en de lijn y = p elkaar twee keer.
Het lijkt me dan ook dat je gelijk hebt met het antwoord p 1/2e.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 27 januari 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3