Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Dobbelstenen gooien

Je gooit 10 maal met een dobbelsteen. Hoe groot is de kans dat je geen enkele zes gooit? Hoe groot is de kans dat je 1 maal zes gooit?

Alesa
2de graad ASO - zondag 25 januari 2004

Antwoord

Bij 1 keer gooien geldt:
P(geen zes)=5/6

Als je 10 keer gooit:

P(geen zes)={5/6)10

De kans op preces 1 zes ietsje ingewikkelder!

P(precies 1 zes)=
|
|
|
10|
|
|
1
·(1/6)·(5/6)9

Komt dat je bekend voor?

Zie 3. Binomiale verdeling

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 25 januari 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics