De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hyperbool vergelijking

De klassieke vergelijking van een hyperbool is x2/a2 - y2/b2 = 1
Maar bij de te maken oefeningen in mijn boek staat er bv: 5x2 - 4y2= 4
Hoe los ik dit op?

--------

Op deze vraag heb ik het volgende antwoord gekregen:
"Wat denk je van een deling aan beide zijden door 4?"

Maar wat doe ik dan met die 5x/4 ?

De vgl voor y is: y= (b/a) * vierkantswortel uit (x2 - a2)
Wat gebeurt er dan met die 5?

En hoe los ik dit bvb op: 4x2 - 9y2 = 1

infra
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 24 januari 2004

Antwoord

Ik weet niet wat je wilt oplossen, maar als je de vergelijking wil omschrijven naar de 'standaardvorm' dan is delen door 4 is een goed idee!
Je krijgt:

q19368img1.gif

..denk maar aan: 'delen door een breuk is hetzelfde als vermenigvuldigen met het omgekeerde'. Maar dan andersom..

Nog één?

q19368img2.gif

Moet kunnen toch?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 25 januari 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3