De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Minuten omrekenen naar uren

Weet iemand een formule om minuten om te rekenen naar uren.
Het gaat dus om een formule.

Kan iemand mij helpen??

Otto
Ouder - vrijdag 23 januari 2004

Antwoord

Het aantal uren is het aantal minuten gedeeld door 60, maar dat bedoel je waarschijnlijk niet. Gaat het over de overgang van bijvoorbeeld 703 minuten naar 11u43? Dat doe je zo:

Bepaal hoeveel keer 60 in 703 gaat. Dat is 11 keer, want 11x60=660 terwijl 12x60=720 en dat is te veel. En aangezien 703-660=43 blijven er nog 43 minuten over, vandaar 11u43.

Met een rekenmachine gaat het ook snel: 703/60=11.71666667. Dus 11 uur en nog wat. Laat de 11 vallen en vermenigvuldig de 0.71666667 met 60 $\to$ 43 minuten.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 23 januari 2004
Re: Minuten omrekenen naar uren



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3