De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Partiele afgeleide

Hoe kan ik de 2e orde partiele afgeleide van de functie
z(x,y)=(1+x2)ln 1+(1/Öx)-y3+yÖye1-3Öy+x2y bepalen. Ik vind dit een erg ingewikkelde functie en weet niet waar ik moet beginnen

Eric
Student universiteit - woensdag 14 januari 2004

Antwoord

Ik weet niet precies wat je wilt, maar je begint altijd bij het begin..

z(x,y)=0+x-1/2-y3+...y...+x2y

Naar x:
z/x=-1/2x-11/2+2xy

Naar y:
z/xy=2x

Zoiets?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 16 januari 2004
Re: Partiele afgeleide



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3