De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Mogelijke examenvraag

 Dit is een reactie op vraag 18796 
en als ik dan deze op dezelfde noemer juist heb uitgevoerd en men vraagt mij om a en b te bepalen waarvoor limiet gelijk is aan nul.Hoe pak je dit dan aan.

Yvonne
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 13 januari 2004

Antwoord

Hoi,

Je moet de limiet bepalen van:
ax+b-(x4+3x3)/(3x3-2x)=
[(ax+b).(3x3-2x)-(x4+3x3)]/(3x3-2x)
Dit heeft dezelfde limiet in 0 als:
[(ax+b).(3x2-2)-(x3+3x2)]/(3x2-2),
namelijk:
[b.(-2)-0]/(-2)=b.

De limiet is 0 als b=0 en a mag je willekeurig kiezen...

Groetjes,
Johan

andros
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 13 januari 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3