De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Stelling van langrange, twee bewijzen:

Hallo
Ik ben student Industrieel Ingenieur. Wij moeten voor wiskunde de stelling van lagrange kennen + bewijs. Nu hebben wij in het secundair een ander bewijs gezien (in Delta 5). En dit jaar iets met een hulpfunctie, dmv een determinant. Maar ik vind dat bewijs niet duidelijk. Int secudair was dat bewijs met 3 functies, zo dat g(x)=f(x)-h(x), en h(x) de rechte tussen a en b, en g(x) een funtie die voldeed aan Rolle, met ga=gb=0

Is dit bewijs even goed? of is dat van dit jaar, met de determinanten beter, correcter?

MvG
Jan

Js
Student Hoger Onderwijs België - zondag 11 januari 2004

Antwoord

Bestaan er slechte en goede bewijzen? Als beide goed zijn, dan is het vooral een kwestie van smaak welk bewijs je prefereert.
Wat je in een opleiding natuurlijk wél vaak ziet, is dat je door de uitbreiding van je kennis een bewijs ineens in een breder perspectief kunt zetten en/of een veel elegantere draai aan de bewijsvoering kunt geven. Maar is het daarom beter?
Zolang je docenten je niet verplichten een bewijs volgens een verplicht voorgeschreven route te kunnen ophoesten, zou ik de keuze gewoon aan jezelf laten.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 11 januari 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3