De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Plaats van een getal

Gegeven zijn de cijfers {1,2,3,4,5,6,7,8,9}

Als we alle getallen van 5 verschillende cijfers rangschikken van klein naar groot, op welke plaats staat 39758 dan ?

Als antwoord bekom ik plaats 5015. Graag had ik vernomen of dit klopt.

Bedankt,

P.

pieter
3de graad ASO - zaterdag 10 januari 2004

Antwoord

Totaal aantal mogelijkheden 9x8x7x6x5=15120
- Aantal mogelijheden met eerste cijfer 4 = 6x8x7x6x5 = 10080
- Aantal mogelijkheden beginnend met 398 = 1x1x1x6x5=30
- Aantal mogelijkheden beginnend met 3976 of 3978 = 2x1x1x1x1x5=10
Ik kom zo op precies 5000 uit.

Met vriendelijke groet

JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 10 januari 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3