Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wiskit 1.2

Hoi,

Ik had van u als advies gekregen het programma wiskit te downloaden en dat heb ik gedaan en het werkt als de beste. Ook vertelde u mij dat als je een wortel wil je sqrt moet typen. Ook daar heb ik heel erg veel aangehad.

Toch schrijf ik dit niet alleen om u te bedanken, maar ook heb ik een vraag, namelijk: Hoe moet je een hogeremachtswortel intoetsen in wiskit zodat er een grafiek uit komt (nu heb ik de hogeremachtswortel van 3 nodig)

Alvast bedankt

Jacque
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 maart 2002

Antwoord

Bijvoorbeeld:
(x+1) kun intypen als (x+1)^(1/3)
(ja precies tot de macht één derde!), dat klopt ook wel want:
7=7
71/3·71/3·71/3=71=7 (machten met hetzelfde grondtal vermeniguldigen dan exponenten optellen...)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 3 maart 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics