De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kans 1 op 10

Stel ik heb een tas met 9 witte ballen en 1 rode bal. Als ik de rode pak kost me dat 30 euro, als ik een witte pak krijg ik 2 euro.
Is het slim om dit te doen en dit telkens te herhalen of verlies ik dan op den duur euro's

Pieter
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 3 maart 2002

Antwoord

P(rood)=1/10
P(wit)=9/10
Opbrengst(rood)= - € 30
Opbrengst(wit)= € 2
Verwachtingswaarde=1/10·-30+9/10·2=...
(reken maar uit!)
Conclusie?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 3 maart 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3