De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Intrest berekenen

Hoe kan ik i berekenen?

980.000 = 80.000/(1+i)^1 + 80.000/(1+i)2 + 1.000.000/(1+i)2

Ik dacht om het op deze manier te doen:
= 980.000 = 80.000/1+i + 1.080.000/(1+i)2
= 980.000 = 80.000/1+i + Ö1.080.000/1+i

Nu zit ik vast met die wortel.

De oplossing zou zijn 9.14%

Danny
Iets anders - zaterdag 3 januari 2004

Antwoord

Wat zeker NIET klopt is dat a/b gelijk zou zijn aan Öa/Öb, zoals je voor de laatste term lijkt te veronderstellen.

Zet alles op gelijke noemer (1+i)2 en laat die noemer vervolgens vallen. Werk dan alle produkten uit en orden de termen in de vorm ai2+bi+c=0. Daar kan je nu de methode van de discriminant op loslaten. De oplossing die je vermeldt is inderdaad correct.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 3 januari 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3