De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking oplossen

Hoe kun je deze vergelijking oplossen?

2x-3 + 8 = 82

Alvast bedankt

moi
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 2 maart 2002

Antwoord

2x-3 + 8 = 82
2x·2-3+8=82
2x+64=642
2x=642-64
2x=64·(2-1)
2log(2x)=2log(64·(2-1))
x=2log(2-1)+64,73

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 3 maart 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3