De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kromme gedefinieerd door parametervoorstelling

Wederom de vraag van de booglengte van de kromme: x(t)=3 sin2t en y(t)=1+2cos4t. Het domein is de tijdsduur die het kost om de kromme 1 keer te doorlopen. In dit geval dus van 0 tot 2 ?

Marlie
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 28 februari 2002

Antwoord

Dat is dus de vraag! Voor t=0 tot 2 wordt de kromme wel 4 keer doorlopen!
Als ik dat teken (met t van 0 tot 2) ziet het er zo uit:

q1757img2.gif

Het punt (x,y) begint (t=0) bovenaan, 'loopt' naar rechts en dan terug naar links... en dan nog eens en nog eens en nog eens... en eindigt vervolgens weer in de 'top'.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 28 februari 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3