De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rijen en reeksen

In deze opgave beschouwen we de groei van de jaaromzet van een bedrijf. We zullen de tijd in jaren voorstellen door de variabele t waarbij we veronderstellen dat het bedrijf is gestart op tijdstip t=0. De omzet van het bedrijf is van jaar t=2 tot jaar t=8 gegroeid van 100.000gld tot 140.000gld construeer een model voor de jaarlijkse groei van de omzet als je mag aannemen dat de toename van de omzet een discreet proces is en het jaarlijkse groeipercentage constant is.

marjol
Student hbo - maandag 8 december 2003

Antwoord

Jaar t=2 tot t=8 is de totale groeifactor: 1,4
Per jaar wordt die factor dan 6Ö1,4=1,05768
Jaar t=0 kent nu een omzet een omzet van 100.000/1,0576682=89390,35
Omzet in jaar t = Ot=89390,35·1,05768t

Met vriendelijke groet

JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 9 december 2003
Re: Rijen en reeksen



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3