De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bewijs formule van een kegel mbv omwentelingslichaam om de x-as

Ik zit momenteel met een probleem, er is een opgave met de lijn y = x. Hierbij is er een punt P(h,r) waarbij h= hoogte en r= straal. gevraagd wordt om de Volume te bewijzen dat het zelfde is als Vkegel = 1/3*p*r^2*h, door de functie te wentelen om de X-as.
Echter dit is de formule voor het volume te berekenen
Vx = p*integraal van f(x) in het kwadraat dx. als je deze functie primitiveerd met als grensen 0 en h. dan kom je uit op de vergelijking 1/3pi h^3 ...hier loop ik vast!! of ik doe wat verkeerd... HELP!

Johnny
Iets anders - maandag 8 december 2003

Antwoord

Hallo Johnny,

Er is niets mis met je uitwerking.

Uit het gegeven dat P(h,r) op de lijn y=x ligt volgt dat r=h dus Vkegel=1/3.$\pi$.r2.h=1/3.$\pi$.h3

wl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 9 december 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3