De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Richtingscoëfficiënt van een loodlijn

Hoe bereken je de richtingscoëfficiënt van een loodlijn?
Voorbeeld uit de cursus:
Bepaal de vergelijking van de loodlijn 1 uit
het punt A (2,1)op de rechte a ºy = -2x +5.

Niels
Overige TSO-BSO - zaterdag 6 december 2003

Antwoord

Als je twee rechten hebt met respectievelijke richtingscoëfficiënten k en m, en deze voldoen aan de relatie
k´m=-1 dan zijn beide rechten loodrecht.

Als je dit toepast op jouw oefening:
De richtingscoëfficiënt van de rechte a is k=-2
dus -2´m=-1 met m de gezochte richting van de loodlijn op a door het punt A(2,1)
=
m=1/2
en A(2,1) moet erop liggen.

Nu heb je vast een formule gezien om de vergelijking van een rechte te maken door een gegeven punt met een gegeven richtingscoëfficiënt.

Succes,

Koen Mahieu

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 6 december 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3