Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Disjuncte gebeurtenis bij kansberekening

 Dit is een reactie op vraag 17055 
Is dit dan de kansberekening voor twee niet disjuncte gebeurtenissen??

P(G1 È G2) = #(G1 È G2) / #Uitkomstenverzameling - (G1 Ç G2)

Wietse
3de graad ASO - donderdag 4 december 2003

Antwoord

Het aantal elementen in de vereniging tel je door de volgende formule te gebruiken: n(G1ÈG2) = N(G1) + N(G2) - N(G1ÇG2).

Zijn G1 en G2 nou toevallig disjunct, dan is de doorsnede leeg, zodat in dat geval n(G1ÈG2) = n(G1) + n(G2)

In ieder geval: als je het aantal elementen in de vereniging hebt gevonden, dan deel je dit nog door het totaal aantal elementen.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 4 december 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics