De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Eigenschappen van bewerkingen

 Dit is een reactie op vraag 16877 
hoe maak je de volgende bewerkingen met slechts één vermenigvuldiging uit te voeren ?
3,5 x 207 - 17 x 3,5 = ?
198 x 3,7 - 3,7 x 81 = ?
24 x 18,75 + 12 x 18,75 - 3 x 18,75 = ?
16,2 x 14,8 - 16,2 x 2,8 + 12 x 2,8 = ?
-2,5 x 13 + 2,5 - 16 x 2,5 = ?

Alvast bedankt voor het snel antwoord!

Nic
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 30 november 2003

Antwoord

Zoek de konijnen!
3,5
3,7
18,75
eerst 16,2 dan 12
2,5

Dus bij wijze van voorbeeld:

16,2 x 14,8 - 16,2 x 2,8 + 12 x 2,8 =
eerst 16,2
16,2 x 12 + 12 x 2,8
en dan 12

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 30 november 2003
 Re: Re: Re: Eigenschappen van bewerkingen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3