De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oppervlakte en omtrek cirkel

 Dit is een reactie op vraag 16357 
kan dit probleem gemakkelijlker opgelost worden als ik de maat vab R heb , alsook alle maten van de zijden van de driehoek en alle graden van de hoeken ? Zou een voorbeeld van een berekening kunnen gemaakt worden met denkbeeldige maten? Ik moet de oppervlakte van terrassen berekenen en deze zijn telkens een hap uit een cirkel.
Met dank , Dominique Hanssen.

Domini
Iets anders - donderdag 20 november 2003

Antwoord

Je kent de graden van de hoeken? Je kan overgaan van radialen op graden door gebruik te maken van volgend verband: $\pi$ rad correspondeert met 180°
En dus: $\alpha$ radcorrespondeert met $\alpha$180°/$\pi$.

Je kent je hoek $\beta$ dan is $\beta$=$\alpha$180/$\pi$
en dus $\alpha$=$\beta\pi$/180

De formule wordt dan: R2/2.($\alpha$-sin($\alpha$)) = R2/2.($\beta\pi$/180-sin($\beta$))
Waar in het linker lid sin($\alpha$) met $\alpha$ in radialen staat en in het rechter lid sin($\beta$) met $\beta$ in graden.
Dus opletten geblazen als je deze berekent.

Mvg,

Els
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 20 november 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3