De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ring

Ik ben opzoek naar de herkomst van het woord Ring in de betekenis van een systeem met twee bewerkingen (optellen en vermenigvuldigingen) + een aantal eigenschappen.
Waarom wordt een dergelijk systeem Ring genoemd?

Tom Ne
Student universiteit - vrijdag 14 november 2003

Antwoord

The word ring is short for the German word 'Zahlring' (number ring). The French word for a ring is anneau, and the modern German word is Ring, both meaning (not so surprisingly) "ring." The term was introduced by Hilbert to describe rings like

[3Ö2]={a+b(3Ö2)+c(3Ö4), such that a,b,c Î}

By successively multiplying the new element (3Ö2), it eventually loops around to become something already generated, something like a ring, that is, (3Ö2)2=(3Ö4) is new but (3Ö4)2=2 is an integer.

Gekopieerd van de link:http://mathworld.wolfram.com/Ring.html

Els
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 14 november 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3