De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Huur- en koopwoningen

Op 1,2 ha bouwgrond worden 2 soorten woningen gebouwd:
  • huurwoningen elk op 200 m2 bouwgrond
  • koopwoningen elk op 350 m2 bouwgrond
De gemeente wil dat er in totaal 45 woningen worden gebouwd. Verder moet er meer huurwoningen dan koopwoningen gebouwd worden.
  1. hoeveel m2 is 1,2 hectare?
  2. hoeveel m2 bouwgrond is nodig voor 15 koopwoningen?
  3. het bouwbedrijf wil graag zoveel mogelijk koopwoningen bouwen. hoeveel koopwoningen zal het bedrijf bouwen?
Ik snap er echt niks van en heb morgen tentamen misschien komen jullie eruit voor mij... bedankt suus

Suzann
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 10 november 2003

Antwoord

  1. 1,2 hectare = 12.000 m2

  2. 15·350 m2=5250 m2

  3. Noem het aantal huurwoningen h en het aantal koopwoningen k. Er geldt:

    200·h + 350·k 12.000 (1)
    h + k = 45 (2)
    h k

    Wel nu... Druk met (2) h uit in k. Vul in (1) voor h de uitdrukking in k in en dan rekenreken (neem =) rolt er zowaar een k uit! Maar dan weet je h ook! En dan moet gelden dat hk, maar dat gaat wel goed... Zou het lukken denk je?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 10 november 2003
 Re: Huur- en koopwoningen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3