De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Domein

hoe bereken ik het domein van deze functie?

y= e^(-x4)* cos(3x)

jos
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 5 november 2003

Antwoord

Aangezien je x als veranderlijke gebruikt vermoed ik dat het gaat om reële analyse.

Het domein is de verzameling van alle x waarvoor de functie gedefinieerd is.

f(x)=e^(-x4)* cos(3x)
=cos(3x)/e^(x4)

De teller heeft geen singulariteiten (want de cosinus is overal gedefinieerd).
De noemer mag niet nul worden, maar een exponentiële functie heeft geen nulpunten.
Dus f(x) is overal gedefinieerd.
Het domein is dus .

Koen Mahieu

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 5 november 2003
 Re: Domein 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3