|
|
\require{AMSmath}
Tekenen gulden rechthoek
Ik wil een gulden rechthoek tekenen, ik weet gewoon niet hoe ik er aan moet beginnen, heb al enkele methodes gezien maar zijn te veel rekenwerk..., ik begin met de langste zijde.
Karel
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 1 november 2003
Antwoord
Voor de CASIO CFX9850G is de meest simpele oplossing de volgende:
Vanuit het RUN-menu tik je eerst:
2 EXE
...en dan tik je in:
Ans-(2Ans^3-6Ans2+3Ans+1)/(6Ans2-12Ans+3) EXE
Je krijgt dan x2 en elke keer als je EXE tikt krijg je de volgende xn.
x1=2 x2=2.333333333 x3=2.236714976 x4=2.224916445 x5=2.224744907 x6=2.224744871 x7=2.224744871 Enz...
Zou dat zo lukken?
Zie ook Newton en Raphson
Mocht je dit willen doen met een TI83 dan kan het nog handiger:
Zet in Y1 de functie en in Y2 de afgeleide van de functie. Tik vanuit het basisscherm eerst:
2 ENTER
En dan:
Ans-Y1(Ans)/Y2(Ans)
Dit levert dan x2, vervolgens levert ENTER toetsen steeds de volgende 'slag'.
...na 5 slagen heb je dan al een aardige benadering.
Noot: Door steeds je antwoord opnieuw te gebruiken maak je in ieder geval gebruik van de maximale nauwkeurigheid van je rekenmachine.
Zie Gulden Rechthoek
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 1 november 2003
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|