|
|
\require{AMSmath}
Omzetten van wisselkoersen
ik heb een probleem bij het omzetten van euro naar usd en omgekeerd hoe moet ik dat berekenen.bv als je een aandeel koopt op nasdaq en je moet dan euro omzetten in usd en als dan de usd dan nog zakt hoeveel ik dan nog overhoudt door die zakking. dank u.
Van de
Ouder - dinsdag 28 oktober 2003
Antwoord
Eerst hebben we de koers en dan moet je steeds goed zien hoe die genoteerd staat. vb koers 29/10/2003: 1 EUR = 1,1672 USD Dit wil zeggen voor elke euro kan je 1,1672 dollar krijgen. Andersom: 1 USD = 1 : 1,1672 EUR 1 USD = 0,856751199 EUR Als je dan een aandeel hebt van $ 1.000 = = 1.000 x 0,85675 = € 856,75 Terug omzetten naar dollar: 856,75 x 1,1672 = 999,99 (afrondingen). Als je het verschil wil weten door de koersdaling van het aandeel, kan je de daling vermenigvuldigen met de wisselkoers. Nog 2 opmerkingen: 1) de wisselkoers wijzigt ook dagelijks dus daar zit ook een risico in en kan eigenlijk je kapitaal doen dalen. 2) er worden 2 soorten wisselkoersen gebruikt. Aankoop- en verkoopkoersen. Als je een aandeel in USD koopt, koop je eigenlijk dollars waarmee je het aandeel koopt en dat is aan de aankoopwisselkoers, verkoopwisselkoers spreekt dan voor zich. Ik hoop dat dit wat duidelijk is. Groetjes,
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 29 oktober 2003
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|