De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Praktische opdracht wiskunde

ik zou graag willen weten hoeveel codes je met morse kunt maken.En of jullie eventueel ergens een rekenopdracht met uitwerking weten te vinden. bij voorbaat dank..

charli
Leerling mbo - maandag 27 oktober 2003

Antwoord

Op Morse kan je er van alles over vinden. Het probleem is dat Morse kennelijk soms uit 1, soms uit 2 piepjes, uit 3, 4, 5 of zelfs 6 piepjes kunnen bestaan. Omdat het een binaire code is (kort=0 lang=1)... zou je heel wat verschillende codes kunnen maken: 2+4+8+16+32+64=127 verschillende codes! Als 7 piepjes ook mogen worden het er zelfs nog meer...

Ik weet niet wat je met je tweede vraag bedoelt...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 27 oktober 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3