De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Fibonacci rijen

Zijn er nog andere rijen die op een dergelijke Fibonacci manier gevormd zijn?

josien
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 15 februari 2002

Antwoord

Ja zeker. De Fibonacci-rij begint met F(0)=0 en F(1)=1. Maar je kunt natuurlijk met elke twee willekeurige getallen beginnen. Een bijzonder voorbeeld daarvan zijn de Lucasgetallen. Deze rij begint met F(0)=2 en F(1)=1.

Zie The Lucas Numbers

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 15 februari 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3