De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Anders schrijven?

hoe kan ik cos (arcsin (x))anders schrijven?

(netzoals bijv. sin x / cos x je kunt schrijven als tan x ...hoe moet dat met dhet bovenstaande)

Paul
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 15 februari 2002

Antwoord

cos(arcsin(x))=(1-x2).

Immers, stel arcsin(x)=y, dan is sin(y)=x.
Met de bekende formule sin2(y)+cos2(y)=1 volgt nu: cos2(y)=1-sin2(y)=1-x2.
Omdat het domein van de arcsin-functie per definitie gelijk is aan [- /2, /2] weet je dat cos(y)0.
Conclusie: cos(y)=(1-x2)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 15 februari 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3