Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Verkoopprijs

 Dit is een reactie op vraag 15016 
Grondstoffenverbruik 5 kg a €4,-
Lonen 2 arbeidsuren a €18,-
Indirecte fabricagekosten 1/2 machineuur a €30,-
de fabricagekostprijs bedraagt : €71,-
De verkoopkosten worden in de verkoopprijs opgenomen met een percentage van 10% van de verkoopprijs. De winst bedraagt 20% van de fabricagekostrpijs. Dit waren de gehele gegevens.

Groetjes,
Alper

alper
Leerling mbo - vrijdag 10 oktober 2003

Antwoord

Beste Alper,

1) je eerste kosten behoren allen tot de fabricagekosten
= 5*4 + 2*18 + 0,5*30 = € 71

2) winst = 20% van de fabricagekostprijs = 0,20 * 71
= € 14,20

3) verkoopkosten = 10% verkoopprijs
verkoopprijs = 71 + 14,20 + 0,1 * verkoopprijs
verkoopprijs - 0,1 * verkoopprijs = 85,2
0,9 * verkoopprijs = 85,2
verkoopprijs= € 94,67

Groetjes,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 12 oktober 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics