De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Fabriek met schroeven

In een doos zitten 7 bouten en 3 moeren.
We pakken blindelings 2 keer iets uit de doos zonder de getrokken voorwerpen terug te leggen.
  1. Hoe groot is de kans op de gebeurtenis A dat we een bout en een moer trekken?
  2. Reken dezelfde kans nog een keer uit, wanneer de getrokken voorwerpen wel teruggelegd worden.

Roel
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 13 februari 2002

Antwoord

  1. P(bout,moer)+P(moer,bout)=7/10·3/9+3/10·7/9=42/90(0,47)
  2. P(bout,moer)+P(moer,bout)=7/10·3/10+3/10·7/10=0,42
Meer uitleg kun je in elk 4e klas wiskundeboek vinden.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 13 februari 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3