De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Formule van Camp

In de logistiek wordt gebruik gemaakt van de formule van kamp, hoe luidt die formule?

m.niks
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 3 oktober 2003

Antwoord

De formule van Camp ziet er als volgt uit:

q14867img2.gif

Hierin is:
Q = de optimale bestelgrootte
H = de benodigde hoeveelheid per jaar
B = bestelkosten per bestelling
p = voorraadkosten per jaar als percentage van de inkoopwaarde van de gemiddelde voorraad.
I = inkoopprijs per artikel.

Dat pas je op de volgende manier toe.

Per jaar dienen 10.000 projectorlampen te worden ingekocht.
Met elke bestelling zijn €100 aan kosten gemoeid.
De inkooprijs van een projectorlamp bedraagt €15.
De voorraadkosten van de lamp bedragen PER JAAR 5% van de inkoopwaarde van een lamp (dat laatste betekent overigens dat de voorraadkosten €0,75 bedragen voor een lamp die je een jaar op voorraad houdt).
Hiermee kun je de formule van Camp verder invullen:

q14867img4.gif

Met vriendelijke groet

JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 4 oktober 2003
Re: Formule van Camp
Re: Formule van Camp
Re: Formule van Camp
Re: Formule van Camp



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics