De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Continuiteit

Hoe kan ik a bepalen zodat de functie f continu wordt in 2?

f(t)= (t2+3t-10) / t-2 als t¹2
= a als t=2

Jul
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 2 oktober 2003

Antwoord

f(t)=(t+5)(t-2)/(t-2)=t+5 als t¹2
Je kunt dan eenvoudig de limiet berekenen voor t nadert tot 2.
a is de uitkomst van deze limiet.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 2 oktober 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3