De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Parabolen en formules

Hallo! We hebben al een mailtje van jullie ontvangen met een antwoord op een vorige vraag. Bedankt nog daarvoor. Nu moeten we van een formule ( namelijk: y=a(x-b)(x-c) ). We weten de voordelen en de nadelen. Nu moeten we nog het verband vinden om de formule in een willekeurige grafiek bij te behoren.

Jullie snappen ook geen moer van mijn vraag. Maar ik hoop dat jullie toch mij kunnen helpen! alvast bedankt!

Floor
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 2 oktober 2003

Antwoord

Beste Floor,

Die b en c halen jullie natuurlijk uit de snijpunten met de x-as, want die zijn (b,0) en (c,0). Dus die kun je zo uit de grafiek aflezen. Bovendien, als x=0 dan is y=abc. Dus het snijpunt met de y-as is (0,abc). Die kun je ook uit de grafiek aflezen, en omdat je ook b en c weet kun je dan a zo uitrekenen.

Dat was toch wat je bedoelde??

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 2 oktober 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics