De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Functies

hallo,
hoe moet ik hieraan beginnen?
een rechthoekig raam heeft een oppervlakte van 2.5m& en een omtrek van 6.5m.wat zijn de afmetingen van dat raam? stel de lengte en de breedte voor door x en y

danny
Overige TSO-BSO - maandag 29 september 2003

Antwoord

Hoi,

Als de lengte = x en de breedte = y ,dan
Oppervlakte raam = x·y
Omtrek raam = 2(x+y)

Dus: x·y = 5/2 (1)
en 13/2 = 2x + 2y (2)

uit (2) volgt dat:
2y = 13/2 - 2x
y = 13/4 - x
Vul dit nu in in (1)
x·(13/4 + x) - 5/2 = 0
x2 + 13x/4 - 5/2 = 0
Nu moet je nog deze 2e graadsvergelijking uitwerken en onthouden dat negatieve lengtes niet bestaan.
Groetjes,

Koen
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 29 september 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3