|
|
\require{AMSmath}
Parabolen
Er zijn drie soorten kwadratische formules: hoe zie je aan een parabool tot welke formule hij behoort?
formule 1: y=ax2+bx+c formule 2: y=a(x-b)(x-c) formule 3: y=a(x-b)2 +c
Het is voor een po...
anne
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 september 2003
Antwoord
Hallo Anne,
Als je van een parabool drie punten weet, dan is het mogelijk om een formule op te stellen die bij die parabool hoort.
Bij formule 1 mogen dit drie willekeurige punten zijn, na invullen krijg je dan drie vergelijkingen met drie onbekende waarmee je a,b en c kunt berekenen.
Formule 2 is handig als twee van de punten snijpunten zijn met de x-as
Formule 3 gebruik je als een van de punten gelijk is aan de top van de parabool. (je hebt in dit geval maar twee punten nodig)
Zie Functievoorschrift van een parabool
wl
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 29 september 2003
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|