De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Sinus in het kwadraat

is er een verschil tussen sin2(t) en sin(t)2 ?

karin
Leerling mbo - donderdag 25 september 2003

Antwoord

Beste Karin,

sin2(t) betekent het kwadraat van sin(t)
sin(t)2 is in deze schrijfwijze een beetje onduidelijk. Je zou kunnen denken dat er wordt gezocht naar sin(t2)
of {sin(t)}2.

Zie je het verschil?
Nog een voorbeeldje:
sin2(1/2p) = 12 = 1
sin ((1/2p)2) = sin(2,46740) 0.624

Het is dus een kwestie welke bewerking je eerst doet; kwadrateren of de sinus nemen.


Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 25 september 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3