De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Het gewicht van een pakje boter

Mijn vraag is het volgende:

Het netto-gewicht van pakjes boter is normaal verdeeld met een standaarddeviatie van 3 g. Als een pakje bij controle door de keuringsdienst van waren een gewicht van minder dan 245 g blijkt te hebben krijgt de fabrikant een boete. Op welk gemiddelde m moet de fabrikant de verpakkingsmachine afstellen om het risico van een boete tot 0.25 % te beperken?

J.
Leerling mbo - zondag 21 september 2003

Antwoord

De oppervlakte onder de kromme moet 0,0025 worden dus:

F(z)=0,0025

Met een tabel of GR kan je z berekenen:

z-2,807

x=245
m=?
s=3

Invullen:

q14490img1.gif

...en daarmee kan je het gemiddelde m uitrekenen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 21 september 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3