Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Gonio functies primitiveren ?

 Dit is een reactie op vraag 13545 
Ik snap die cos x maal sin x niet. Er wordt gezegd dy is dan cos x , maar wordt daarna gewoon geheel weggelaten lijkt wel. Ik snap niet waar die cosinus x blijft.

Tamara
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 13 september 2003

Antwoord

Noem y = sinx dan kun je de afgeleide naar y (=dy) gelijkstellen aan de afgeleide naar x (rechts) en die is cos x dx.
Dus als je y=sin x stelt dan geldt dy = cos x·dx
je moet nu òsin x· cos x dx berekenen.
Die sin x vervang je nu door y en tegelijkertijd mag je dan voor cos x·dx in zijn geheel dy schrijven. Die cos x verdwijnt dus niet in een zwart gat maar die gaat in feite op in die dy omdat tenslotte dy=cos x·dx

Met vriendelijke groet

JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 13 september 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics