De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Herleiden van 1/sin x

Ik heb geloof ik de hele database van jullie doorgekeken maar ik kan niet vinden wat ik zoek. De volgende vergelijking moet ik oplossen maar ik zie niet hoe.
4·sin(x) = 1/sin(x).
Mijn probleem zit hem in 1/sin(x). Hoe kun je dat herleiden naar iets anders zodat er wel mee te reken valt? Of zit ik soms verkeerd te denken?
Alvast bedankt

Olaf
Cursist vavo - donderdag 31 juli 2003

Antwoord

Met een losstaande 1/sin(x) is meestal weinig aan te vangen. Maar hier is het een lid van een vergelijking, en misschien kan het andere lid ons helpen...

4 [sin(x)]2 = 1
[sin(x)]2 = 1/4
sin(x) = 1/2 of sin(x) = -1/2

Kan je overweg met deze standaardvergelijkingen?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 31 juli 2003
 Re: Herleiden van 1/sin x  



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3