Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Meetkundige rij

 Dit is een reactie op vraag 13225 
Misschien dat ik het exacte voorschrift op de volgende manier duidelijker weergeef:

|an+1|=Ö(an*an+2)

Graag hulp a.u.b want ik kom er nog steeds niet uit.

Joke
Leerling mbo - maandag 28 juli 2003

Antwoord

Ow die is zelfs veel eenvoudiger.

De algemene n-de term van een MR is an=qn-1·a1 met q de reden van de MR

Dus in jouw formule:

|qn·t1|=Ö(qn-1·t1·qn+1·t1)
=
|qn·t1|=Ö(qn·t1)2
=
|qn·t1|=|qn·t1|

qed!


Koen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 28 juli 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics