De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wat zijn formules?

Wat zijn formules nou precies?

jork k
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 28 januari 2002

Antwoord

Tja.. dat is makkelijk gevraagd dan beantwoord. In een wiskundige formule zoals y=2x+1 staat beschreven welk 'verband' er bestaat tussen 'x' en 'y'. Er staat dat als je 'x' kent, dan kan je 'y' uitrekenen (en andersom). Die 'x' en 'y' zijn getallen...

Maar er zijn meer formules... zo bestaat de formule E=mc2 (maar die ken je natuurlijk al).
Daarin staat welk verband er bestaat tussen massa 'm' en energie 'E'. Behoorlijk verrassend dat massa en energie twee vormen zijn van hetzelfde, zoals ik Einstein heb horen uitleggen...

Je kunt overgens ook formules maken zonder 'x'-en en 'y-en', we spreken dan wel van woordformules. Hieronder staan er een paar:
  • kosten is prijs keer aantal plus vast bedrag
  • de hoogte van het kippehok is twee keer de hoogte van de haan
Meer weten? Kijk in je wiskundeboek!

Zie E=mc2

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 29 januari 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3