De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snijpunt berekenen van een vlak en en lijn

Ik heb een lijn [0,1,1]+a·[1,0,1] die het vlak x-y+z=2 snijdt in punt P. Hoe moet ik de coördinaten van P bereken?

Joep
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 21 juni 2003

Antwoord

Hallo Joep,

Het snijpunt heeft coördinaten (x,y,z) die voldoen aan:
x=0+a
y=1+0a
z=1+a
x-y+z=2

Vul de eerste drie in de vierde in, dat geeft:
a-1+1+a=2, dus a=1, dus x=1, y=1, z=2.

Christophe.

Christophe
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 21 juni 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3