De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Contante waarde

Als je recht hebt op een uitkering van €4000,- per halfjaar en de termijnen vervallen aan het eind van elk halfjaar, voor het eerst op 30 2000. De looptijd van de uitkering bedraag 5 jaar, Hoe moet ik de contante waarde berekenen op 1 januarie 1998 uitgaande van een interestvergoeding van 6,5% per halfjaar ?

Meliss
Leerling mbo - dinsdag 17 juni 2003

Antwoord

Hoi Melissa,

gewoon de formule gebruiken die ik je laatst heb gegeven bij deze vraag.

M = 4.000
n = 5
p = 6,5% of 0,065

Contante waarde op 30 juni 2000 is dan € 28.755,32
Contante waarde op 1 januari 1998 wordt dan € 20.987,96

Of is er iets dat je niet begrijpt aan de formule? Laat het maar horen bij problemen.

Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 17 juni 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3