De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

E-verbanden en groeiverband

wat hebben e-verbanden en groeiverbanden met log temaken.
en wat zijn e-verbanden en groeiverbanden precies .

hung n
Leerling mbo - donderdag 12 juni 2003

Antwoord

Bij exponentiële groei geldt : Eindwaarde = beginwaarde*groeifactort

Je kunt hierbij denken aan een bedrag dat op je spaarrekening staat tegen een rente van b.v. 5%.De groeifactor is dan 1,05. Als je nu wilt weten na hoeveel jaar je inleg is verdubbeld dan kun je dit berekenen door gebruik te maken van logaritme.

b*1,05t = 2b (delen door b)
1,05t = 2
t = log(2) / log(1,05) 14,2 jaar

wl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 12 juni 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3