De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oppervlakte van een ruit

Wat is de formule voor de berekening oppervlakte ruit?

Dirk W
Ouder - zondag 1 juni 2003

Antwoord

Minstens 2 azen? Dan moet je de kans uitrekenen op 2 azen (en geen aas) plus de kans op 3 azen!
P(2 azen)=3·4/52·3/51·48/50=...
P(3 azen)=4/52·3/51·2/50=...
Probeer het maar eens. Komt precies uit! Hopelijk helpt dat.

Zie Omtrek, oppervlakte en inhoud

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 1 juni 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3